Va'aiga Fa'ainisinia: Iloiloga o le Toso Bead Fa'atonu mo Fuafuaga Tasi Tasi/Dual Bead Designs

I le faʻailoga pepa uʻamea, drawbeads o se elemene autu i le puleaina o le tafe mai o le uʻamea laupepa e fausia ai panels tetele. O le tele o suʻesuʻega e taulaʻi i se mamanu tasi-bead, lea e maua ai le faʻatapulaʻaina o fusi;na o ni nai suʻesuʻega ua aofia ai le tele o toso-lopa poʻo isi geometries. lautele e ala i le faʻateleina o le loloto o le ulu o le pulu tane ma faʻapipiʻi atili ai le radius o le pulu.
O le radius maai e faateleina ai le deformation o le uʻamea laupepa aʻo punou / faʻasaʻo i laʻasaga taʻitasi, aʻo tafe atu i le drawbead.Mo mea e faʻatapulaʻaina ductility, e pei o alumini alumini ma uʻamea maualuga maualuga, faʻaitiitia le tulaga deformation i le punou / e le fa'apipi'i ta'amilosaga e ala i le fa'aogaina o le lapopo'a u'amea u'amea radii e mafai ona fesoasoani e puipuia pepa u'amea ta'ei. Nai lo le faia o nei radii ma'ai, e mafai ona fa'ateleina le taofiofi e ala i le fa'ateleina o le numera o le punou / fa'asa'o laasaga (silasila i le Ata 1).
O le faʻamoemoega o lenei suʻesuʻega o le faʻalauiloaina lea o se mamanu tasi-bead/dual-bead design ma auʻiliʻili le faʻatinoga o lenei faʻatulagaga e tusa ai ma lona malosi fusifusia mafai. nai lo se lopa fetuutuunai e tasi.O le mea lea e maua ai se malosi fa'amauina maualuga mo le tu'i tutusa o pipo po'o le mafai ona fa'aitiitia le ulu o le pi e fa'aitiitia ai le fa'aletonu o le laupepa.
Aluminum AA6014-T4 faʻataʻitaʻiga na faʻataʻitaʻiina e iloa ai pe faʻafefea ona faʻaogaina e le ogatotonu o le pulu ma le va i le va o le faʻapipiʻi le malosi o le fusifusia. Fa'amama ma fa'amama lelei fa'ata'ita'iga pepa ma fa'aofi fa'atasi ma le 61AUS Grinding Oil. Drawbead fa'aofi fa'apipi'i e masini mai le D2 meafaigaluega uamea ma fa'afefeteina ile HRC 62.
O le ata 2 o loʻo faʻaalia ai vaega o le tunable bead lua faʻaaogaina i lenei suʻesuʻega.O le drawbead simulator ma le hydraulic cylinder system na faʻaaogaina i le suʻesuʻega na talanoaina i le tusiga muamua, lea e tuʻuina atu ai le mamanu o le faiga i le auiliiliga. i luga o se laulau u'amea i totonu o le fa'avaa o le masini su'esu'e fa'amalosi Instron, ma fa'apipi'i fa'apipi'i lua-bead fa'apipi'i i totonu o le simulator drawbead.
I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, na faʻaaogaina ai se malosi faʻapipiʻi faifaipea o le 34.2 kN e faʻamautu ai le va i le va o le pito i luga ma le pito i lalo o le drawbead e tutusa pe a toso le laupepa i luga o le drawbead. O le va i le va o le pito i luga ma le pito i lalo o le drawbead e sili atu i taimi uma nai lo le mafiafia o le ie, ma e fetuunai e se seti shim.
O le faiga o le suʻega e tutusa ma le faʻaaogaina i le monotunable bead suʻega o loʻo faʻamatalaina i le tusiga muamua. Faʻaaoga se spacer calibrated e fatu ai le avanoa e manaʻomia i le va o lau ma faʻaoga se gauge feeler e faʻamaonia ai le saʻo o le va. e fa'apipi'i e masini su'esu'e le pito i luga o le laupepa, a'o le pito pito i lalo o le fasi pepa o lo'o pipii i le va o mea fa'aofi.
O faʻataʻitaʻiga numera o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na atiaʻe e faʻaaoga ai le Autoform software.E faʻaogaina e le polokalame se auala tuʻufaʻatasia faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina ai le faʻatulagaina o gaioiga, e mafai ai ona faigofie le faʻaleleia o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le aʻafia tele o le taimi faʻatusatusaga. o le faʻataʻitaʻiga numera o loʻo tuʻuina atu i le tusiga muamua.
Faʻataʻitaʻiga na faia e iloa ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o le pi i luga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina. E tolu su'ega na faia mo fa'asologa fa'atusa ta'itasi e fa'amautinoa ai fa'ai'uga tumau.
O le Ata 3 o lo'o fa'aalia ai le toe fa'afo'isia o fa'ai'uga fa'ata'ita'iga mo le 6 mm le ulu o le pulu i totonu o fa'ata'ita'iga se tolu, fa'atasi ai ma le fua fa'atatau o le 0.33% (20 N).
Ata 1. I totonu o se mamanu toso lopa fefiloi, o le fetuutuunai o totonu o le lopa e maua ai le sili atu le taofiofia. O le toe tosoina o le lopa e liua ai lenei toso lopa i se faatulagaga masani o lopa e tasi.
Ata 4 faʻatusatusa faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (leai se pusa ogatotonu ma 6, 10 ma 13 mm penetration) faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga taʻitasi o loʻo faʻatusalia ai le uiga o le tolu faʻataʻitaʻiga. , Faʻatasi ai ma se eseesega masani i faʻaiʻuga e tusa ma le ± 1.8%. O faʻataʻitaʻiga o suʻega o loʻo faʻaalia manino ai o le faʻateleina o le ulu o le pulu e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le malosi o le fusifusia.
E le gata i lea, o le aʻafiaga o le va i luga o le malosi faʻamalosi na suʻesuʻeina mo le faʻapipiʻiina o le lua-bead o le alumini AA6014-T4 faʻatasi ai ma le maualuga o le 6 mm. O lenei seti o faʻataʻitaʻiga na faia mo va o 5%, 10%, 15% ma le 20% o le mafiafia o faʻataʻitaʻiga. O loʻo tumau pea le va i le va o le flange o le faʻapipiʻi ma le faʻataʻitaʻiga.
O le fusuaga o le 0.14 na filifilia e le reverse engineering.O se numera numera o le drawbead system na faʻaaogaina e malamalama ai i le aʻafiaga o le va i le va o le laupepa ma le flange mo le 10%, 15% ma le 20% pepa vaʻa mafiafia uʻamea. Mo se 5 % gap, o le eseesega i le va o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga iʻuga o le 10.5%;mo vaeluaga tetele, o le eseesega e laʻititi. I le aotelega, o lenei eseesega i le va o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatatau i le faʻaogaina o le shear e ala i le mafiafia, atonu e le mafai ona puʻeina e le faʻataʻitaʻiga numera i le faʻasologa o atigi.
Na suʻesuʻeina foi le aʻafiaga o se va e aunoa ma se pusa tutotonu (tasi le pulu lautele) i luga o le fusifusia. O lenei seti o faʻataʻitaʻiga na faia foi mo va o le 5%, 10%, 15% ma le 20% o le mafiafia o le laupepa. Ata 6 faʻatusatusa le faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga iʻuga, faʻaalia lelei faʻatasi.
O lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faʻaofiina o se pusa ogatotonu na mafai ona suia le malosi o le fusifusia i se mea e sili atu nai lo le 2. Mo le alumini AA6014-T4 paʻu, o se faʻataʻitaʻiga na matauina e faʻaitiitia ai le malosi o le taofiofi aʻo tatalaina le va o le flange. atia'e fa'ata'ita'iga fa'anumera o lo'o fa'asolo i le va o luga o le u'amea o lo'o fa'aalia ai se fa'amaopoopo lelei atoa ma fa'ai'uga fa'ata'ita'iga ma e mautinoa lava e fa'afaigofie ai le faiga o le su'ega.
E fia fa'afetaia e le au tusitala ia Dr. Dajun Zhou o Stellantis mo lana fautuaga taua ma felafolafoaiga fesoasoani i taunu'uga o le poloketi.
STAMPING Journal e na'o le pau lea o tusi talaaga fa'apisinisi e tu'uina atu i mana'oga o le maketi fa'ailoga u'amea. Talu mai le 1989, o lo'o fa'asalalauina le fa'asalalauga fa'atekonolosi fa'atekonolosi, faiga fa'apisinisi, faiga sili ona lelei ma tala fou e fesoasoani ai i tagata fa'apolofesa fa'amaufa'ailoga e fa'atautaia lelei a latou pisinisi.
I le taimi nei ma le avanoa atoatoa i le lomiga numera o le FABRICATOR, faigofie ona maua punaoa tau pisinisi.
O le lomiga numera o le Tube & Pipe Journal ua mafai nei ona maua atoatoa, e faigofie ai ona maua punaoa tau pisinisi.
Fiafia le avanoa atoatoa i le lomiga numera o STAMPING Journal, lea e maua ai le alualu i luma faatekinolosi aupito lata mai, faiga sili ona lelei ma tala fou o pisinisi mo le maketi faʻailoga uʻamea.
I le taimi nei ma le avanoa atoatoa i le lomiga numera o The Fabricator en Español, faigofie ona maua punaoa tau pisinisi.


Taimi meli: Me-23-2022
WhatsApp Online Chat!