Na faalauiloa e Pierre Leclerc ma Citroën le manatu fou o le 'Oli' e avea o se auala mataʻutia ma faʻalagolago e fausia ai le malamalama, gafataulimaina, lelei ma faigofie mamanu.

"Oli o se faʻavae galuega mo le suʻeina o manatu atamai mo le lumanaʻi o gaosiga," o le tala lea a Lawrence Hansen, o le ulu o le atinaʻeina o oloa i Citroën.
"Latou te le o faʻatasi uma pe o mai i le tino o loʻo e vaʻaia iinei, ae o le maualuga maualuga o mea fou na latou faʻaalia e faʻaosofia ai le Citroen o le lumanaʻi."
Citroen Design Director Pierre Leclerc ma lana 'au, faʻatasi ai ma le BASF ma Goodyear, ua faʻaalia le manatu fou Oli, o se SUV quirky i le sitaili o se jeep compact e maua ai se vaaiga o mea e faʻamoemoeina mai le faʻailoga i tausaga a sau.
O le faiga fa'alelei ua fa'ateleina ma le loto i ai e fa'aleleia ai le fa'atinoga ma le fegalegaleai, e fa'aalia ai fa'ailo lanu ta'alo, mea fa'apipi'i olaola ma fa'ata'ita'iga olaola e fa'aleleia ai filifiliga fa'apitoa.
"Matou te le fefefe e faʻaali atu ia te oe le auala e fausia ai se taavale, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e vaʻai i le faʻavaa, faʻamau ma faʻamau.O le fa'aogaina o le manino e mafai ai ona matou mamanuina mea uma i se auala fou.E pei o se faʻataʻitaʻiga analog i le tele o mea ua uma ona faʻaogaina i aso nei, ”o le faʻaopoopo lea a Leclerc.
Fai mai le taʻavale o le igoa Oli (faʻaigoaina "uma e" pei o le "eletise") e faʻatatau i le Ami, ae le pei o lena taavale, lea e foliga mai o se suiga laʻititi o le Ami 2CV mai le tuai o 1960s, o le Oli e le o faasino i le Citroen. o aso ua mavae.fa'ata'ita'iga.
"O Citroen e le o se taʻaloga taʻavale," o le tala lea a le Pule Sili o le Citroen Vincent Bryant, "ona matou te mananaʻo [faʻamatalaga] ia toe faʻaaogaina, mafai ona maua, faʻaogaina ma lelei, ma matou te manaʻo e amata i le faiga tutusa."
O le manatu o le Citroën Oli e la'ititi la'ititi le 40kWh maa ae o lo'o fa'ailoa mai e 248 maila.
Ua fuafua Citroen e ausia lenei mea e ala i le faʻaitiitia o le mamafa i le tele e mafai ai.O le mamafa o Oli e na o le 1000 kg ma e 68 maila i le itula le tapulaa o le saoasaoa.
O le taʻavale ua mamanuina ina ia mama e mafai ai ona faʻateleina le lautele ma faia mai mea faʻaoga faʻaleleia ma le gafatia i le mafaufau.
O le Citroen ma le BASF na faia lenei mea e ala i le fa'aogaina o pepa fa'a'ala'au toe fa'aaogaina e fausia ai se fausaga fa'apipi'i fa'apipi'i i le va o paneli fa'amalosia fiberglass.
O laulau ta'itasi e ufiufi i le Elastoflex® polyurethane resin ma le Elastocoat® puipui puipui e masani ona fa'aogaina i paka ta'avale po'o fa'amomoli fa'auma ma fa'auma i le vali BASF RM Agilis®.
I le pito i luma, o loʻo i ai ni faʻamalo atamai e faʻafefe ai le ea i luga o le matagi, faʻapea foʻi ma moli faʻataʻitaʻi C foliga mataʻutia.
Fai mai le au mamanu Citroen talu ai ona o le Oli o se manatu, o le aerodynamics e le o sili atu le gauai e pei o le lalolagi moni, ae o le "Aero Duct" system i le pito i luma o le pulou e taitaia le ea i luga o le taualuga, ma faia ai se "ie pupuni" aafiaga.
I le pito i tua, o loʻo i ai le tele o moli faʻamaʻi ma se tulaga tatala e foliga pei o se pikiapu.E mafai ona aofia ai lenei mea i le gaosiga o le gaosiga.
O isi faiga fa'aitiitiga lavelave e aofia ai faitoto'a tutusa i luma agavale ma taumatau (fa'apipi'i i itu fa'afeagai) e leai se fa'aleo leo, uaea po'o sipika, ma fa'apena pito i luma ma tua na faia mai le 50% mea toe fa'aaogaina.
Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga, o loʻo faʻaaogaina e Oli tekinolosi fou e pei o le Goodyear Eagle GO paʻu, o loʻo i ai se taʻele e faia i se vaega o mea e faʻafeiloaʻi ai le siʻosiʻomaga, e aofia ai le paʻu faʻanatura, suauu sunflower, hull araisa ma turpentine.
E pei o se pa'u loli mamafa, o le Eagle GO e mafai ona toe soli i le tele o taimi, o le tala lea a Goodyear, ma maua ai le umi e oo atu i le 500,000 kilomita.
Fai mai Citroen, o le nofoa fa'alava fa'alava e fa'aogaina ai le 80 pasene le itiiti ifo o vaega nai lo nofoa masani ma e faia mai le polyurethane toe fa'aaogaina 3D a le BASF e fa'aitiitia ai otaota ma fa'aitiitia le mamafa.O mea fo'i fola e fai fo'i i le polyurethane (e fa'atusa e pei o se solo sneaker) e fa'aitiitia ai le tele o meafaitino ma fa'afaigofie le toe fa'aaogaina.
O lo'o fa'aauau pea le autu fa'asaoina o le mamafa i totonu ma nisi nofoa lanu moli ma fala foam nai lo kapeta.
O le Oli foi e leai se faʻamatalaga faʻamatalaga, nai lo le i ai o se telefoni feaveaʻi ma avanoa i luga o le vaʻa mo sipika feaveaʻi e lua.
E fa'afefea ona maua?Ia, o loʻo vave tele e taʻu atu, ae o se SUV eletise eletise e mafai ona tau e tusa ma le £ 20,000.
Ae ui i lea, o le mea e sili atu ona taua, o Oli o se auala e mafai ona agai atu i le sini o taavale eletise taugofie ma le siosiomaga, o le lelei foi lea ma le faʻafouina o taʻavale ma le lumanaʻi o tagata taʻavale.
"Matou te mananaʻo e fai se faʻamatalaga e uiga i taʻavale eletise taugofie, faʻamaonia ma faʻasaʻoloto," o le tala lea a Kobe.
Fa'afeiloa'i i tala fou o le mamanu o le lalolagi. Подпишитесь на нашу рассылку, чтобы получать новости и обновления mai le Architecture & Design. Fa'asoa i la matou lisi o meli e maua ai tala fou ma fa'afouga mai le Architecture & Design.
E mafai ona e vaʻai pe faʻafefea ona faʻatulagaina lenei popup i la matou savaliga: https://wppopupmaker.com/guides/auto-opening-announcement-popups/


Taimi meli: Oke-12-2022
WhatsApp Online Chat!